At være bilejer i gymnasiet

Gymnasietiden er en tid, hvor vi som unge skal udvikle og finde os selv, men det er også en tid hvor vi skal vende og til mange nye ting og forandringer. En af de forandringer er at skulle forholde sig til kørekort og biler.

Kan det overhovedet betale sig?

Det er et spørgsmål som mange unge stiller sig selv, når de alligevel har fuld adgang til offentlig transport og finder ud af hvor dyrt det egentlig er at have bil. Mange kommer dog alligevel frem til den konklusion at bilen er et ‘must’. Det at eje en bil er dog noget som diskuteres bredt i gymnasiet og især to ting optræder hyppigt. For det første er der alle udgifterne og for det andet er der det reelle behov. I sidste ende er det dog kun dig selv der kan besvare spørgsmålet for i sidste ende er det kun dig der kan vide, om det er det værd for dig.

Vær forberedt hvis du svarer ja

Det hele giver lidt sig selv hvis du svarer nej, for så er der jo ikke mere at snakke om, men hvis du svarer ja, er der en del ting at forbedre sig på. Det første er at det kommer til at tage tid at få kørekort og du skal også være klar over, at det kan komme til at gå ud over skolen. Dernæst kommer der også en del udgifter til bilen i form at syn, forsikring, brændstof og meget andet som du kan læse mere om på https://www.bildeleekspert.dk/. Til sidst kan det også være at du skal tænke over, at hvis du får bil, så kommer du nok også til at leje taxi for venner og familie, i hvert fald mens du er studerende.
I sidste ende vil de fleste dog fortælle dig, at det var det hele værd at få taget dig sammen til at få kørekort og bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *