Spar penge under studiet

Studielivet kan være dyrt og til tider langt dyrere end først forventet. Især hvis du flytter hjemmefra sammen med ny studiestart, kan der komme ekstra mange uforudsete regninger. Derfor kan det være, at du skal til at lægge et stramt budget, hvor der ikke er plads til mange store ekstra regninger. Der er heldigvis mange forskellige måder, at du kan gøre dit studieliv billigere end som så. Hvis du kender til de gode tips og tricks, kan du komme godt igennem studielivet uden at have den helt store gæld med på vejen videre.

Online er din bedste ven

Hvis ikke allerede du har lært det, lærer du i hvert fald hurtigt på studiet, at internettet er din bedste ven. Der er nemlig masser af tilbud du kan jagte, hvor du kan spare en helt masse penge. Hvis der går tilbudsjæger i dig, kan det ofte være til din egen fordel. Du behøver heller ikke umiddelbart at købe lidt dyrere ting til fuld pris. Hvis du er lidt modig, kan du altid spørge og høre, om der ikke er et tilbud, du kan få på din vare. Når du starter studie, skal du også have købt dig en hel masse nye studiebøger, og de kan hurtigt løbe op i flere tusinde kroner. Men hvis du køber dine bøger som e-bøger, kan du ofte spare en masse penge på det.

Madvarer

Når du skal forsøge dig selv hundrede procent, og dermed også skal have mad på borde hver eneste dag, kan det blive dyrt. Derfor kan du også her kigge i tilbudsaviser for at finde så mange tilbud som muligt. Det lyder måske lidt besværligt, men hvis det er noget, du gør hver eneste uge, kan du ende ud med at have sparet en masse penge. Derfor kan det godt betale sig at rive Nej Tak til Reklamer-skiltet ned fra postkassen og bare bladre igennem de mange tilbudskataloger, du får hver uge.

Jul og fødselsdage

Julen er for mange ikke kun glæde og god julemad. Det er også en ekstrem dyr tid, hvor især studerende kan mærke det på pengepungen. Derfor kan du vælge at købe alle dine mange julegaver i god tid til den amerikansk inspirerede Black Friday. Dette er én dag på året, hvor butikkerne landet rundt bugner i super gode tilbud, hvor selv en fattig studerende kan være med på priserne. Her har du både mulighed for at købe julegaver, fødselsdagsgaver og ting til dig selv som du mangler. Der er nemlig både tøj, mad, ting og ellers alt hvad hjertet begærer på tilbud for en enkelt aften. Det kræver dog overskud at tage på sådan en form for tilbudsjagt, da der ofte er rigtig mange mennesker, der har fået den samme ide som dig. Og de rigtig gode tilbud har til tider en mængdebegrænsning, hvor det kun er de første kunder, der får fingrene i det. Det kan dog spare dig for en helt masse penge i sidste ende. Dit budget overstiges muligvis netop den måned, da du bruger penge på gaver til hele året, men i sidste ende vil du sværge til Black Friday, som lader dig svælge i gode tilbud.

Genbrugsguldet

Tøj er blevet utrolig dyrt de seneste år, og derfor kan det virkelig trække på budgettet når årstiderne skifter. Derfor kan det være en ide at købe genbrug eller secondhand, som det også hedder. Her kan du på diverse markeder eller via internettet og forskellige apps finde gode tilbud på både nyt og brugt tøj. Du kan også finde brugte sko, ting og andet, som kan være til gavn for budgettet. Derudover er der mange der starter studie på videregående uddannelse for første gang, der ikke er klar over, at der kan købes brugte bøger. Mange skoler og universiteter har deres egen facebookside, hvor der både sælges og købes bruget bøger. Her kan du ligeledes spare flere tusinde kroner på bøger, hvis du køber dem brugt. Ofte skal der nemlig nye bøger til hvert semester, så det kan hurtigt løbe op i en god sum, hvis du køber alle bøgerne fra nye og i fysisk form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *