Sådan arbejdes der med datavisualisering i 2020

Datavisualisering lyder måske som noget fancy og avanceret. Det er dog ikke nødvendigvis en større videnskab at omsætte data til grafiske rapporter. I artiklen vil vi præsentere dig for en moderne og strategisk klog måde at arbejde med data på. Allerede nu kan vi afsløre, at man hverken behøves at være dataudvikler eller have udviklingserfaring for at komme i gang med dette. 

Power BI er et oplagt værktøj

Power BI (Business Intelligence) hører til blandt de allermest populære værktøjer inden for datavisualisering. Microsoft står bag værktøjet, der i dag anvendes af en meget lang række af virksomheder. Efterhånden har også danske virksomheder fået øjnene op for Power BI. Til professionel brug skal man vælge Power BI Pro

Rå data kan i sig selv være svært at overskue. Derfor er det hensigtsmæssigt at skabe rapporter og dashboards for på den måde at visualisere de mange data. Værktøjet er som bekendt sat i verden af Microsoft, hvorfor du kan forvente at opleve nogle af de funktioner, som du kender fra f.eks. Power Query. Der er i øvrigt rig mulighed for at få Power BI til at snakke sammen med bl.a. Skype, SharePoint, Dynamics 365 m.fl. 

Fordele ved Power BI

Power BI er langt fra det eneste værktøj, der er i stand til at omdanne rå data til grafiske præsentationer. Der er dog op til flere ting, der gør dette tool til et populært valg. Efter en grundig gennemgang af værktøjet kan vi fremhæve følgende fordele:

  1. Det er brugervenligt og derfor nemt at komme i gang med
  2. Alle rapporter ligger i skyen (dette er med til at sikre adgang uanset tid og sted)
  3. Det er gratis (Power BI Pro koster dog et beskedent månedligt gebyr pr. bruger)
  4. Værktøjet er i rivende udvikling (der kommer konstant nye features og forbedringer)

Ovenstående fordele er noget, som både større og små virksomheder kan drage nytte af. Større virksomheder har dog som regel flere og mere komplicerede data, hvilket øger behovet for gennemsigtig datavisualisering. 

Vil du gerne blive bedre?

Microsoft Power BI er godt nok et simpelt og brugervenligt værktøj, men det betyder ikke, at du bliver ekspert fra dag ét. Er du interesseret i at blive hjulpet godt på vej, så kan du overveje at tilmelde dig et kursus. Mange af de aktuelle kurser foregår online, hvorfor du ikke engang behøves at fragte dig til København, Aarhus eller Aalborg. Proximo tilbyder f.eks. et online kursus, der varer 12 timer. Allerede nu kan du tilmelde dig deres venteliste, hvis du er interesseret. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.