Når gymnasiet bliver hårdt – det kan du gøre for at komme tilbage på sporet

Gymnasiet er ikke altid en dans på roser. Selvom festerne er fede, venskaberne nogen der holder resten af livet, og forholdene nogen der virkelig betyder noget, er det ikke altid sjovt at skulle bruge timevis på lektielæsning og opgaveskrivning, når der er så meget andet, man hellere vil bruge tid på. Mange skal nok holde sig godt ovenpå, selvom gymnasietiden er en rutsjebanetur med mange op- og nedture, og på trods af en del stress, skal man nok blive ved med at huske på, hvorfor man egentlig frivilligt har valgt at udsætte sig selv for det her. Det er dog ikke alle, der har det så let, for når skoletrætheden for alvor slår til, kan det for nogen være svært at komme helt tilbage på rette spor. Det kan dog sagtens lade sig gøre, og du kan læse mere om præcis hvordan herunder.

Hold pauser og slap af

Når lektiemængderne hober sig op, og det bliver svært at komme til bunds i dem, kan det være svært at undgå stress. Stress er kroppens måde at sige stop på, og du skal derfor se det som et tegn på, at du bør ændre på noget. Det betyder ofte, at du skal tage en pause fra de ting, der forårsager din stress og slappe godt af. En enkelt weekend hvor du ikke har nogen planer, og hverken har lektier eller sociale aftaler at se til gør virkelig underværker, hvis du er stresset. Sørg desuden for at få en god nats søvn hver nat i hverdagene, så du er veludhvilet, når du skal sidde i skolen i otte timer i streg.

Husk at du også skal have tid til de sjove ting

De fleste har en eller flere hobbyer. Det kan være en sportsgren, noget kreativt eller noget helt andet. Hvad end det er, så er det vigtigt at finde tid i kalendere til, at du kan dyrke din hobby. Det får skolen og de mange lektier lidt på afstand, og du vil slappe mere af. Er du afslappet og god til at give dig selv tid til at lave sjove ting, kan du lettere forebygge stress, og du vil ofte opleve, at din præstation i skolen vil forbedres en hel del.

Vend stærkt tilbage når du har været syg

Vi bliver alle ramt af sygdom engang i mellem og ofte på de mest irriterende tidspunkter. Nogen bliver dog ramt oftere og hårdere end andre, og det kan svært at komme sig hurtigt oven på en ordentlig omgang influenza, der har krævet, at man har været sengeliggende i en hel uge eller mere. Det vigtigste er at forebygge, at man bliver syg ved at have nok med tøj på etc., men når sygdommen endelig rammer, så er det en god idé at tage medicin, så man kan blive rask så hurtigt som muligt. Smertestillende og febernedsættende medicin gør ofte underværker, men vil man have endnu bedre resultater og undgå bivirkninger i form af bl.a. udmattelse, hvilket ikke er super praktisk, når man skal i skole, kan man forsøge sig med CBD-olie. CBD-olie er praktisk, da det kan indtages på mange forskellige og ofte diskrete måder, så man kan fortsætte med at tage medicinen, efter man er vendt tilbage på skolebænken. Desuden findes der næsten ingen bivirkninger, hvilket selvfølgelig er perfekt, når man tager medicinen, mens man er i skole. Er du interesseret i dette kan du med fordel prøve FormulaSwiss.com.

Skolen er ikke alt

Man går naturligvis ikke i gymnasiet for at sidde i et klasselokale og dagdrømme eller for at få adgang til festerne; man har selv valgt at være der for at studere, så selvfølgelig skal man tage det seriøst. Man skal dog også huske på, at man skal have lov til at tage en slapper engang i mellem. Gymnasietiden er ikke kun 2-3 år, hvor du udvider din faglighed, men også tiden hvor du skaber venskaber og forhold, som er ægte og virkelig betyder noget. Hav tid til at finde nye venner, og afsæt også tid til at være sammen med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *