Mad til fattige studerende

Som udeboende studerende kan det være svært at få det hele til at hænge sammen. Det er ikke altid man får det bedste mad serveret hos sig selv, det bliver for det meste bare pasta med kethcup. Det er heller ikke altid, at man kan komme hjem til mor og far, for at få mad. Men med en madplan kan man hurtigt spare penge ved at lave en billig madplan. Her er nogle tips til at lave den bedste madplan!1. Planlæg
Afsæt en fast dag på ugen, hvor du har tid til at lave din madplan, så du ikke stresser. Dette er unødvendigt. Start med at kigge dine skabe og dit køleskab igennem for hvad du har og se derefter efter tilbud i tilbudsaviserne. På den måde kan du nemt begynde at planlægge opskrifter efter hvad du har og hvad du evt. mangler. Husk at det er til din egen fordel, hvis du køber stort ind – for man kan sagtens bruge samme ingrediens i flere retter.

2. Køb billigt og på det rigtige tidspunkt!
Når man vil lave en billig madplan, så giver det selvfølgelig sig selv, at man også skal handle billigt ind til den. Peg dine øjne væk fra de dyre mærkevarer og se efter de billige. Hvis der er tid og mulighed for det, så kan man handle ind om aftenen efter aftensmad-tid da det er her man finder de varer butikkerne sælger billigt bl.a. pga. holdbarhedsdatoen. Det er også en win-win situation at du ikke længere er sulten og derfor heller ikke bliver fristet af nogle lækre sager. Det går ikke med impulskøb!

3. Spis nu ordentligt!
Spis mindre og lav en billig madplan. Det lyder super nemt, men det er det faktisk ikke helt. Mange øser meget mad op på deres tallerken, så man bliver ulækker mæt – og det bliver nødt til at stoppe. Både pga. økonomien, men også dig selv! Start med en smule på tallerkenen og spis langsomt mens du drikker vand ved siden af. Bliv ordentlig mæt. Det er også federe at gemme mad der ikke ser gustent ud på tallerkenen. På denne måde undgås også madspild.

4. Cheat-day
Snyde sig igennem lektier og prøver går ikke, men det er okay at snyde sig til en dag hvor man ikke magter at lave mad! Man kan få nem mad ved take-away eller springe køen over ved at bestille online. Det behøver ikke at være fastfood, det kan sagtens være noget lækkert. Sunset giver dig mulighed for at bestille online og på denne måde springe hele køen over. Besøg sunset – du vil ikke fortryde det på din cheat day!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *