Dette kan du lave i dit sabbatår

Efter 2-3 års hård skolegang, vælger mange unge at tage et sabbatår, som medfører at de ikke direkte tager hul på deres videregående studier. Det begrænser dog ikke de efterfølgende valg om videregående uddannelser, men gør dog at de unge får en pause fra den velkendte og stressede dagligdag. Nogle vælger at arbejde, andre vælger at slappe af og nogen rejser endda. Men hvis man dog er i tvivl om hvad man kan lave, er der her nogle tips til ting man kan lave i sit sabbatår.

Arbejde

En god idé at være produktiv på, er at arbejde. Her tjener man også penge, som man kan bruge på noget andet godt efter, så man ikke kun lever af sin SU. Dog er det forskelligt hvad for nogle jobs hvert individ foretrækker, men hvis man nu ikke er for at arbejde i længere tid, kan man søge om sæsonjob. Det kan være et vinterjob, hvor man fx arbejder med snerydning, eller et sommerjob hvor man fx sælger is! Udover sæsonjobs, kan man også arbejde for sin forældre, sin nabo eller i et supermarked. Der er massere af valgmuligheder!

Få huset i stand

Når nu skolen ikke fylder så meget i ens hverdag, er det en god idé at få gjort de produktive ting i ens hjem, som mangler. Det kan fx være at der skal lægges et nyt tag, eller at der skal måles op til nye gardiner, eller noget andet i den dur. Men nu hvor man alligevel er hjemme, kan man lige så godt få lavet de ting, som man ikke har tid til ellers.

Fordybe sig i noget man kan lide

En måde at afstresse sig selv på, er at man fordyber sig i sin hobby. Det kan både være at man læser en god bog, ser en sjov serie, eller bliver interesseret i ting med større sammenhæng fx miljø. At være interesseret i miljø lyder som noget farligt noget, men faktisk er der en del ting man kan gøre derhjemme, som hjælper med miljøet. Det kan fx være med isolering af loft og tag, bruge et mindre forbrug af energi eller lade ens tøj lufttørre. Det vigtigste er bare at man er beskæftiget med noget der får en i godt humør, og noget som man kan lide at bruge sin tid på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *