Hvad skete der med bitcoin?

For nogle år siden var der meget blæst og omtale om kryptovalutaen bitcoin. Det var der på den ene side, fordi kursen på dem var steget i rekordfart til uanede højder. 

Flere bitcoin-ejere verden over var blevet styrtende rige i løbet af ganske kort tid. Sjældent havde man set en så kraftig stigning og så enorme gevinster baseret på valutahandel.

Nedturen 

Da eventyret var på sit højeste skete der så det, at hele handlen med bicoin blev overophedet. Resultatet af det blev, at kursen styrtdykkede i løbet af ingen tid, og en bitcoins blev reduceret i værdien med hele 43 %. Det betød, at mange tabte store beløb på deres investering, og at mange tvivlede meget på hele fænomenet kryptovaluta.

I december 2017 var en bitcoins værdi på sit højeste. Den var knapt 20.000 dollars værd. Det svarer til omkring 125.000 danske kroner. Efter det drastiske fald var den på omkring 8.000 dollars, hvilket svarer til omkring 54.500 danske kroner.

Bitcoin i dag

Efter den dramatiske op- og nedtur blev der ret stille omkring bitcoin. Men det betyder ikke, at den ikke eksisterer mere. Siden den store nedtur har kursen på bitcoin ligget ret stabilt.

Den stabilitet er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at der fortsætter med at være ro og stabilitet omkring bitcoin. Det kan heller ikke sige noget om, hvorvidt den i fremtiden vil stige eller falde i værdi.

Det kan man umuligt spå om i forhold til alle investeringsobjekter, og for kryptovaluta er det i særdeleshed et vilkår. Det er det, fordi for eksempel bitcoin er sin egen. Det betyder, at den er uafhængig af alle former for regulering, kontrol eller lignende. Der er ingen bank, virksomhed, organisation eller direktør, der har magt over bitcoin.

Værdien på en bitcoin reguleres udelukkende af udbud og efterspørgsel. Det gør det ekstra vanskeligt at spå om dens værdis udvikling.

Er bitcoin et godt investeringsobjekt i dag?

Det er der ingen, der kan udtale sig særligt sikkert om. Du skal nok ikke regne med, at der kommer en gentagelse af det store verdensberømte bitcoin-eventyr. Men det behøver jo ikke at betyde, at det er en dårlig ide at investere i BTC (bitcoin).

Hvis du gør det, så må du bare forberede dig på at skulle vente i noget længere tid, inden en eventuel gevinst er en realitet.

Det er oftest en skidt ide at lægge alle sine æg i den samme kurv, så skal du investere i bitcoin-dele, så er der nok mest fornuft at gøre det som en del af din samlede investering.

Inden du slår til, kunne du med fordel følge med i, hvordan kursen bevæger sig fra dag til dag over en periode. Så får du en ide om, hvilken vej vinden blæser for bitcoin for tiden.

Der er i hvert fald stadig godt med liv i bitcoin.

Du kan læse mere om Bitcoins på politiken.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.