Den dyre studiestart

Når sabbatåret er ved at nå sin ende, måske du har haft flere gode år hvor du har oplevet lidt af hvert, er det for mange tid til studiestart igen. Det kan være en stor omvæltning for mange at starte studie. Nogle skal måske flytte hjemmefra og måske endda til en helt ny by. Du skal have en masse ting på plads til dit nye studie, og det kan godt lægge et stort pres på din økonomi.

Ny elektronik

En god og funktionel computer er altid en god ide ta have klar til studiestart, men det kan koste en hel del desværre. Uanset om du er til den nyeste Macbook-computer og I-phone eller om du klarer dig fint med en billigere PC og en gammel Nokia-telefon, så slipper du desværre ikke udenom at det stadig kan trække på budgettet.

Bøgerne

Noget man lykkeligt kan glemme som kommende studerende er pengene man skal bruge på studiebøger. På mange studier kræves det at man køber bøger til hvert semester for flere tusinde kroner. Regningen kan komme som et lidt ærgerlig overraskelse, så det er altid en god ide at sætte nogle tusinde kroner af i budgettet til en masse bøger. Når så dit semester er færdiggjort, og de bøger du har brugt så mange penge på ikke skal bruges mere, er en mulighed at sælge dine bøger videre. Dermed kan du få lidt af de penge tilbage som du har brugt på bøgerne i første omgang. Når du er inde i dit studiesystem, finder du også hurtigt ud af at der er mange andre studerende på samme studie som dig der sælger deres bøger fra de tidligere semestre. Derfor kan det også være en god ide at undersøge markedet for brugte bøger, hvor du kan være heldig at få købt størstedelen af dine bøger til en billigere pris.

Boligen

Når du skal studere, er der mange der flytter hjemmefra for første gang. De nye regninger og det at skulle forsørge dig selv hundrede procent kan også virke overvældende på dit budget. Der kan komme mange ekstraregninger end først forventet som sætter et ekstra pres på din økonomi. Det kan være dyrt at flytte, også selvom du blot lejer dig ind på et værelse. En ide hvis du ikke har penge nok er at tage et lån. Du kan eventuelt overveje et forbrugslån, hvor du dermed kan få råd til både en ny computer og en bolig. Du skal altid tage et lån med grundig overvejelse, men med den rette hjælp kan du tage et velovervejet og fornuftigt lån som passer til netop dit behov.

Alle de steder hvor du kan spare

At holde konditionen i form behøver ikke at koste et månedligt beløb. Du kan med fordel undlade at købe et fitnessabonnement, og i stedet hoppe i løbeskoene og tage en tur i den friske luft. Hvis det ikke er nok, kan du købe nogle håndvægte og en yogamåtte hvor du kan styrketræne med egen vægt og lidt ekstra hvis du er stærk. Andre nødvendigheder som f.eks. en lommeregner, behøver du heller bruge flere hundrede kroner på, du kan nemlig finde en gratis online-lommeregner på nettet. Også nogle af dine bøger kan ofte fås som e-bøger, hvor de kan købes til en billigere pris end den fysiske bog. her kander også være mange penge at spare. Hvis du er storforbruger at forskellige abonnementer, kan du enten dele dit Netflix-abonnement med nogle venner eller eventuelt benytte dig af forskellige ungedomsabonnementer til eksempelvis Spotify, hvor du kan få det til 50% i et helt år som studerende. Hvis du vil spare flere penge og dyrke mere motion er en mulighed at hoppe på cyklen i stedet for at bruge bus og tog. Her kan du også ofte spare en masse tid på transport. Den helt store pengesuger er ofte frokosten. Du kan hurtigt få brugt en masse penge uden rigtig at bemærke det ved at købe frokost hver dag. Lav i stedet en madpakke hjemmefra, og gem det gode måltid mad til aftensmaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *