Beregning: Hvad koster en god date?

Hvis du virkelig vil imponere på din første date, er det vigtigt, at du ikke er for nærig. Men hvad er en god date egentlig, og hvad skal du budgettere med, hvis det er dig, der har inviteret?

En god date betyder ofte en tur ud at spise efterfulgt af en oplevelse af den ene eller anden art. Det hele afhænger af, hvad din smag er, samt hvem du inviterer på date. Du kan selvfølgelig også få en god date, selvom du ikke skal have penge frem fra pungen. 

Herunder får du indblik i, hvor meget du skal regne med at skulle betale, når du har inviteret din udkårne på date. Samtidig får du inspiration til, hvilke aktiviteter i forskellige prisklasser, der kan danne grundlag for jeres date. 

Uanset om du har mødt din date via dating online, i byen, i dit netværk eller på en anden måde, så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, så du er sikker på, at jeres date forløber succesfuldt.

Det skal du regne med at give for en god date

Skal du virkelig imponere personen, du skal på date med, bør du forberede dig godt. Bestil bord på en god restaurant, køb blomster og invitér på en oplevelse efterfølgende, inden turen måske går hjem til en af jer.

Restaurant: Et restaurantbesøg på en god restaurant koster som regel et sted mellem 150 og 500 kr. pr. person. Typisk forventes det, at det er dig, der giver, hvis du har inviteret. Afhængig af, hvilken restaurant og hvor i landet den ligger, er der forskellige prisniveauer på spil, hvorfor det er vanskeligt at komme nærmere en konkret pris for besøget.

Samtidig afhænger prisniveauet af, hvilke retter I bestiller, samt hvilken drikkelse der medfølger. Uanset hvad, skal du regne med, at du skal betale mellem 150 og 500 kr. pr. kuvert. Der findes selvfølgelig også endnu dyrere restauranter. 

Blomster: En buket blomster af en vis kvalitet koster typisk mellem 100 og 300 kroner. Du kan også vælge at købe en billigere buket i et supermarked, men hvis du vil imponere din date, bør du købe en buket fra en blomsterhandler, der har en vis kvalitet.

Oplevelse og kørsel: Efterfølgende kan I tage en tur i biografen eller ud at se en koncert. Afhængig af den aktivitet du vælger, så vil prisen typisk være mellem 200 og 1.200 kroner. Herudover er der prisen for en taxa til og fra restauranten, medmindre I er på gåben. 

Sammenlagt vil prisen for ovenstående udgifter være mellem 600-2.500 kroner. Der er naturligvis ingen statistikker, der bakker denne udregning op, da det hele afhænger af dine personlige præferencer, men regnestykket er et realistisk bud på, hvad du kan forvente at skulle af med for en god date.

Forbered dig, hvis I ender med at tage hjem sammen

Ender daten godt, er der chance for, at I ender hos dig efterfølgende. Her er det vigtigt, at du er forberedt – måske skal du købe en god flaske rødvin og nogle snacks. Hvis din date ender med at overnatte hos dig, kan du med fordel også købe ind til morgenmad. Prisen for dette afhænger af flere faktorer, hvorfor det ikke er med i det endelige regnestykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.