Beregn hvad din hund koster om året

Overvejer du og resten familien at tilføje et ekstra medlem til familien, men skal omkostningerne først beregnes, før dette kan blive en realitet? Så er du allerede godt på vej til at blive den perfekte hundeejer.

Mange hundeejere tænker ikke over hvilke forsikringer, der er nødvendige for deres firbenede venner, og lader dem derfor leve et risikabelt liv. En hund kommer til at have nogle udgifter, og det er generelt en super god ide at have styr på disse, inden man bliver hundeejer. 

Hundeforsikringer er essentielle for, at du og din hund kan nyde gåture i parken eller i byen helt uden bekymringer. Specielle forsikringer hjælper dig desuden også på vej, hvis der skulle opstå situationer, hvor din hund bliver alvorligt syg. Alt i alt er det kun anbefalelsesværdigt at finde den rette hundeforsikring til din nye firbenede ven, og det vil vi i det følgende hjælpe dig på vej til. 

Den lovpligtlige hundeforsikring 

I Danmark er det som hundeejer lovpligtigt at have en ansvarsforsikring for sin hund. Denne type forsikring dækker, hvis din hund skulle forvolde skader på inventar, andre hunde eller mennesker. Dog er din hund ikke dækket, når det kommer til sygdomme, eller hvis den pådrager sig selv skader i trafikken eller i andre sammenhænge. Dette er der dog en masse andre forsikringer, der kan dække. Find mere viden her, hvis du ønsker at lære mere omkring de lovpligtige hundeforsikringer. 

De valgfrie hundeforsikringer 

De valgfrie hundeforsikringer er, som navnet antyder, de forsikringer, der er gode at få tegnet til sin hund, men som der i Danmark ikke er lovpligtigt krav til. 

De valgfrie hundeforsikringer varierer i dækning og dermed også pris. Som nævnt ovenover er der mulighed for at tegne en forsikring, der dækker dine hunds eventuelle sygdomme. For at du ikke står tilbage med alt for mange dyrelægeregninger, er denne type forsikring super anvendelig, og klart noget vi herfra kan anbefale dig. 

Har du en drøm om at tage din hund med til specielle træningspladser og –klubber, er det nødvendigt at forhøre dig om, hvilke forsikringer der gør sig gældende her. Tit skal din hund nemlig forsikres med mere end bare den lovpligtige hundeforsikring. Hermed er den sikret mod mange flere scenarier, der kan opstå på træningsbanen eller til en opvisning. 

Hvad bliver det endelige beløb?

Det endelige beløb er altid svært at bedømme på forhånd. Faktorer som hvad din hund har brug for, samt hvilken race den har, er alle nogle der spiller ind i det endelige beløb. Der findes dog en masse forskellige hjemmesider, der hjælper dig med at bedømme på et groft grundlag, hvor meget du skal lægge til side til de nødvendige udgifter. Ring og forhør dig hos andre hundeejere, eller aftal en snak med dit foretrukne forsikringsselskab. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.