3 tips til en bedre IQ

En IQ-test måler en persons numeriske, rumlige, grafiske og logiske evner, og så er det en meget udbredt test der overordnet giver et indtryk af hvor ”klog” man er. De fleste mennesker vil derfor logisk nok gerne have en meget høj IQ, men hvad nogle ikke ved, er at man sagtens kan træne sin hjerne og dermed forbedre sin IQ. Her er der et par tips og metoder til netop dette.

Forbered dig

Før du gør i gang med at forbedre din IQ, så er det vigtigt at vide, at det fungerer ligesom når man træner sin krop. Det er hårdt arbejde og man skal træne ofte og fokuseret. Uanset hvilken form for intelligens man gerne vil forbedre, om det er den logiske, den sproglige, den musiske eller en anden form, så skal man beslutte sig for, om det virkelig er noget man vil gå helhjertet ind i, så man kan træne fokuseret på trods af at det er tidskrævende. Det er også godt at afgøre med sig selv, hvor meget det egentlig betyder for dig, så du bl.a. kan tage stilling til om du vil bruge penge på forskellige materialer eller du hellere vil gøre det uden omkostninger.

Materialer og metoder

Der findes uendeligt mange metoder, der påstår at forbedre din IQ og når man afprøver dem, skal man også huske, at hvad der måske virker for dig, måske ikke vil virke for andre. En metode der dog, ser ud til at virke for de fleste er at bruge en rubiks cube. Her anvender du også dine motoriske evner, når du sidder med materialet i hånden. Dette er godt, da nogle lærer nemmere ved at få viden ind gennem bevægelserne fra hånden. En sådan professorterning kan derfor være et godt sted at starte.

Læs dig frem

Hvis du har svært ved at finde en metode der passer til dig, så udnyt teknologiens udvikling og slå det op på nettet. Der findes tusindvis af artikler om træning af hjernen på nettet, hvor f.eks. øvelsen dual’n’back er meget populær for tiden. Den er blevet gennemtestet af mange forskere, men kan også være meget mere tidskrævende end f.eks. en rubiks cube og så er det ikke noget du kan sidde og lave i toget eller timen på sammen måde som med andre materialer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *