3 råd til indretning af studiebolig

Når man først flytter hjemmefra, ender de fleste, på trods af drømmen om en stor, lækker og åben lejlighed, i en lejlighed, der nærmere kan sammenlignes med en papkasse. Nogle sparer måske penge og lejer kun et værelse i stedet for en hel lejlighed. De fleste unge prioriterer nemlig ofte beliggenhed frem for størrelse, men det betyder ikke, at man ikke kan få en fed indretning, der både skaber personlighed og mest mulig plads. Her er der nogle tips til indretnings inspiration der manipulerer med pladsen, så man får mest muligt ud af pladsen.

Få rummet til at se større ud

Hvis man bor i en lejlighed med små rum eller på et værelse med skråvægge, er det en god ide at skifte dørene ud med glasdøre, der både giver ekstra lys og skaber en illusion af at naborummet hører sammen med det pågældende rum, hvilket får det til at virke større. Du kan også anvende store spejle i din boligindretning, der kan få rummet til at virke dobbelt så stort. Generelt er lys også en god måde at åbne et småt rum mere op og lyse vægge og gulve, samt sollys er de bedste kilder. Hvis du har små vinduer så tænk på opsætningen. Sørg for at gardinerne ikke dækker over vinduet når de er trukket fra, på den måde får du mest muligt lys ind i lejligheden.

Klæd rummene rigtigt på

Med det menes det, at man skal tænke på rummenes størrelse, når man vælger sine møbler. I små rum er det en god ide at vælge møbler, der er mere petitte og pladsbesparende. En god ide er også at vælge luftige møbler. Hvis man f.eks. vælger en sofa med lette ben frem for en rektangel med tykke ben, så oplever man, at der er meget plads i forhold til fylde. Desuden virker de tunge møbler meget dominerende og pladsberøvende. Multifunktionelle møbler er også din bedste ven, hvis du bor et småt sted. Det er også en god ide at overveje, hvad der er nødvendigt at have, og hvad der sagtens kan stå i et opbevaringsrum. Undgå også nipsting og vælg i stedet større genstande. Hertil er det en god ide at kigge på brugskunst.

Udnyt selve rummet

Det mest oplagte er at udnytte loft og vægge, da dette i hvert fald øger gulvpladsen. Det er også gulvpladsen som de fleste vurderer rummets størrelse ud fra, så at få tingene væk derfra, hjælper med at skabe illusionen af et større rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *